top of page

Wie ben ik?

- Bobby Verbaan -

Tropical Beach

In mijn jeugd ben ik opgegroeid op de Antillen, heb altijd veel gereisd en gezien van de wereld en voelde ik als klein meisje al de sterke drang om iets bij te dragen aan de wereld. Naast mijn wetenschappelijke achtergrond (MSc), heb ik een lange reis gemaakt in zelfontwikkeling, waarbij ik verschillende coach-en mindfulness opleidingen heb afgerond en eigen ervaringen heb opgedaan. Mijn missie is dan ook om vanuit mijn ervaringsdeskundigheid JOU te helpen weer volledig in jouw kracht te komen staan. 

 

Ik heb zelf veel moeilijke tijden gekend in mijn leven en het is mijn missie om anderen die hetzelfde ervaren hierbij te helpen, terug naar zelfliefde. Zelf heb ik veel last gehad van angsten, trauma’s en belemmerende overtuigingen. Mijn doel is om met jou vanuit een integrale benadering te onderzoeken wat jij nodig hebt en je te begeleiden in jouw weg terug naar jouw innerlijke kracht en liefdevolle kern.

"Mijn boodschap is dat hoeveel je ook meemaakt als mens, de mooie en pijnlijke ervaringen altijd kunnen worden omgezet in waardevolle lessen en het je dichterbij je ware Zijn en kern kan brengen. Als je het maar durft te omarmen en aan te gaan. En als je alles van jezelf er kan laten zijn, zoals het is in het NU. Ik gun het iedereen om vanuit de kern van zijn Ware Zelf te leven. Dat is dan ook mijn missie. Om met jou je eigen proces door te gaan, zodat jij dit ook weer kunt ervaren."

Ik heb veel gezien en ervaren in mijn leven. Ik heb voornamelijk een Nederlandse achtergrond, maar ben ook een kwart Indisch en heb roots in andere landen als Australië. Ik heb altijd veel met mijn ouders en zusje gereisd en ben opgegroeid op de Antillen; Curaçao en Aruba. 

 

Als klein meisje ben ik opgegroeid in de Tropen, op de eilanden Curaçao en Aruba. Ik ben daar veel in contact gekomen met de natuur en dieren. Elke dag zwom ik in de zee tussen de vissen, gingen we op blote voeten naar de supermarkt en rende ik in de warme zon over de stranden.
Wij hadden als gezin in Curaçao een grote tuin met 2 papegaaien, enkele schilpadden en 4 honden. Ook redden wij regelmatig dieren van de straat en heb ik met dolfijnen gewerkt.
Als klein meisje leerde ik dus letterlijk dichtbij de natuur te staan en deze waarderen. We redden leguanen van de soep en keken s ’avonds onder de palmbomen naar de sterren en luisterden naar de boomkikkers en krekels. Een prachtige tijd die mij echt gevormd heeft en mijn sensitiviteit en contact met de natuur en de wereld heeft vergroot. 

 

Ik emigreerde een aantal keren tot mijn twaalfde tussen Nederland, Aruba en Curaçao. 

Naast het feit dat ik een prachtige jeugd heb gehad en het niet mooier had kunnen zijn, hoorden hier ook pijnlijke lessen bij. De laatste emigratie, nadat ik 4 jaar op Curaçao woonde en we terug verhuisden naar Nederland op 12 jarige leeftijd, is een periode die mij heel scherp is bijgebleven. Deze periode was voor mij extreem moeilijk. Als ik erop terug kijk een van de grootste trauma’s uit mijn leven. Ik was zoals ik mezelf noemde een ‘jungle kid’ en ik begon in Nederland op een middelbare school waar ik totaal geen aansluiting kon vinden. Ik moest álles achterlaten, van de dieren tot vrienden, huis etc. en voor mijn gevoel viel mijn hele fundament onder mijn voeten weg. Ik viel op school buiten de boot met mijn andere normen en waarden. Ik werd hier ook om getreiterd. Ik heb dan ook de eerste jaren in Nederland als zeer pittig ervaren. Ik voelde me totaal ontworteld van waar ik me thuis voelde. Omdat we nog niet ons oude huis konden wonen, hebben we eerst een jaar op een vakantiepark gewoond met wat spullen en kleren. Een pittige tijd voor mij waarin ik me ontworteld voelde en extreme verlatingsangst opbouwde.

Op de middelbare school kon ik slecht aansluiting vinden omdat ik me ‘anders’ voelde. Ik kon mijn leven en trauma’s niet delen met vriendinnen en ik kon heel erg moeilijk wennen aan de Nederlandse cultuur en de structuur van de school. Ik heb de jaren op de Middelbare school dan ook hevige angsten en negatieve zelfovertuigingen ontwikkeld. Vooral mijn faalangst was heel intens. Ik ontwikkelde tevens sociale angsten. In de klas durfde ik niks meer te zeggen en niks te vragen en heb ik last gehad van black outs.

 

In die jaren was ik me er nog niet van bewust dat ik hooggevoelig/hoogsensitief was. Ik nam alles in me op, had geen filter en dacht dat ik gek was. Het moment dat ik thuis kwam en de sleutel in de voordeur draaide, huilde ik alles eruit en stortte me op mijn huiswerk soms tot laat in de nacht. In de aankomende jaren, ook na de middelbare school, ontwikkelde ik ook toxische relaties, waarin ik ‘onveilig hechtingsgedrag’ gedrag ontwikkelde. Het was voor mij raar om écht gezien te worden of grenzen aan te mogen geven en raakte dan ook vaak in contact met mensen die ik wilde redden of beschadigd waren. Verder ontwikkelde ik in mijn puberteit een eetstoornissen die ik nu gelukkig heb mogen helen.

IMG-20230804-WA0011_edited_edited_edited.png

Het begin van mijn reis

Rond een jaar of 12 begon ik me te verdiepen in spiritualiteit. Als klein meisje was ik hier ook altijd al mee bezig, maar was het mijn natuurlijke aard. Ik kon als kind zijn wie ik was zonder remmen. In de natuur, met de dieren, op blote voeten, dichtbij de aarde. Het was niet gek en het kon vrijuit vloeien.
Pas vanaf de emigratie naar Nederland voelde het alsof dat deel ineens niet meer mocht bestaan. Alsof ik ineens niet meer kon bestaan en mijzelf moest wegdrukken om te kunnen overleven. Ik zat letterlijk jarenlang in een overlevingsstand.

Vanaf die leeftijd van ongeveer 12 begon ik af en toe met wat tijdschriften te lezen als een ‘Happiness’ of ik las inspirerende quotes.
Langzamerhand, in de jaren die volgden, begon ik me steeds meer te verdiepen in spiritualiteit en ontdekte ik een boek over hoog gevoeligheid. Toen viel er veel op zijn plek. Was ik dan toch niet gek? Voelde, zag en hoorde ik dingen intenser en anders dan anderen? En mocht dit er dan ook gewoon zijn? Ik compleet zoals ik ben, juist door ‘anders’ te zijn?

Vanaf mijn 18/19de begon ik mijn spirituele reis erg serieus te nemen. Vooral mindfulness en mindset-oefeningen hielpen mij door mijn angsten en mijn twee studies op de Universiteit heen.

De afgelopen jaren heb ik me erg ontwikkeld op spiritueel gebied en veel ervaringen opgedaan. Ik heb zelf verschillende therapieën ondergaan, van EMDR, retreat weekenden en verschillende opleidingen en cursussen tot spiritueel coach (lees hierover meer bij ‘Educatie & persoonlijke ontwikkeling ’) Mijn jarenlange ervaring en reis in zelfontwikkeling heeft mij uiteindelijk geleid tot dit pad, het pad van holistisch coach. Ik wilde alle mooie en pijnlijke leermomenten gebruiken om anderen te begeleiden en helpen weer bij hun eigen kracht en kern te komen, zoals ik dat nu zelf ook heb mogen ervaren. Dat is iets wat ik heel sterk voel al jaren lang, maar ik durfde hier nooit stappen in te maken. In 2020 besloot ik om de HBO-opleiding tot coach te volgen bij ‘Zin’, de Academie voor Zijns coaching.

In deze opleiding heb ik me dan ook mogen ontpoppen tot professioneel coach op het gebied van bewustzijn, persoonlijke ontwikkeling en het omgaan en mogen omarmen van alles wat zich aandraagt.

Alle ervaringen hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik omarm meerdere kanten, ervaringen, alles wat ik heb meegemaakt en interesses van mezelf en zie dit als een integraal kader. Ik houd erg van sporten en fitness, op basis van een vegetarisch/vegan dieet. Ik zie dit ook als onderdeel van het ‘Integrale Framework' , dat wil zeggen dat er meerdere facetten mogen en kunnen bestaan in ons mensen en dat juist de combinatie van deze elementen een kracht is in mijn ogen. Voor mij is een sterk en gezond fysiek hebben op basis van een compasievol dieet erg belangrijk en een mooie toevoeging aan de wereld en voor de natuur. Voor mij voelt het als de hoogste vorm van compassie om fysiek vanuit mijn hoogste capaciteit te leven, op basis van een dieet waarbij er geen dierenleed wordt veroorzaakt. Ik heb bovendien een lange weg af moeten leggen in het veranderen van mijn emotionele eetpatroon. Door dit mooie, maar pittige helingsproces in te gaan, ben ik hierdoor op een rustige en veilige manier bijna 20 kilo afgevallen in ongeveer twee jaar tijd.

"Het omarmen vanuit een liefdevolle blik, zelfs de donkerste facetten, zorgt voor groei en bevrijding. Ik heb mezelf echt terug gevonden, door constant de keuze te maken om te werken met wat er is, hoe pijnlijk ook.
Ik heb mezelf en mijn donkere en mooie kanten leren omarmen en veel helingswerk gedaan. 

Hierdoor heb ik rust en een thuis in mijzelf gevonden.
Dat zou ik jou ook heel graag gunnen."

bottom of page