top of page
gebedskaarsen

Breathwork

“Ademwerk brengt ons op plekken en geeft ons zo’n diepe manier van helen, waar de meeste therapieën niet bijkomen. Ademwerk heelt fysiek, mentaal en werkt door tot in de ziel.”


Wat is verbonden ademen en wat zijn de voordelen?
Verbonden ademen houdt in het kort in dat er een verbonden ademhaling wordt toegepast, waardoor er geen pauzes ontstaan tussen in-en uitademing. Onder begeleiding wordt er op een hele intense en diepe manier geademd. 

Een van de voordelen van de verbonden ademhaling is dat je bloed extreem veel kooldioxide kwijt raakt aan de buitenlucht, waardoor de PH-waarde van je bloed omhoog gaat. 
Hierdoor wordt deze minder zuur en schoon je het als het ware op.
Ook blijkt dat tijdens het verbonden ademen de Neocortex (ons rationele brein) ‘buitenspel’ wordt gezet zodat andere breindelen ongefilterd kunnen worden ervaren, zodat we eerder bij onze emoties, oude pijnen en innerlijke wijsheid kunnen komen. Ook wordt de hormoonstof DMT tijdens het ademen aangemaakt, wat een gevoel van geluk kan veroorzaken. 

Onderzoek toont aan dat 70 procent van de gifstoffen die je elke dag opneemt door je ademhaling uit je lichaam verwijderd kan worden. Ook is aangetoond dat hartpatiënten die leerden om meer vanuit hun middenrif te ademen en dieper te ademen de gezondheid van hun hart aanzienlijk verbeterden en dat stress, spanning en bezorgdheid afneemt door bewuster te ademen.

Door onze ademhaling in te houden of niet goed te gebruiken deactiveren we gevoelens die daardoor onderdrukt en opgeslagen worden in ons onderbewustzijn. 
Door deze gevoelens onderdrukt te houden vragen we enorm veel van ons lichaam en zenuwstelsel en behoudt chronische spanning. Dit kan zowel mentaal als fysiek enorm veel klachten geven. 

Bewust verbonden ademen is een intens proces dat ook naast de fysieke vorm en voordelen, de mentale en onderbewuste lagen ook aanraakt. Je komt in de laag van het onderbewustzijn, waar mentale en emotionele trauma’s opgeslagen liggen. Als we ruimte krijgen om deze te verwerken en te omarmen, helen we deze trauma’s energetisch en fysiek.


Trauma heling en ademen

Ademwerk is een prachtige manier om trauma gerelateerde klachten te helen. De adem is verbonden met het sympathische en parasympatische zenuwstelsel. 
Door dieper en bewuster te ademen kun je uit een overlevingsstand komen waar ons lichaam zich in kan zetten en waar we tegenwoordig snel in kunnen schieten door stressvolle factoren. 

Ookal kunnen trauma’s intens en pijnlijk zijn, trauma’s zijn ook een ingang naar groei en zelfbewustzijn. De adem zorgt ervoor je te begeleiden in dit proces en je trauma’s aan te mogen kijken en te helen. 

 

Verbonden Ademhaling sessies

In een veilige setting zal ik jou in een verbonden ademhaling sessie begeleiden. 
Omdat iedereen en elk mens weer anders is en eigen trauma’s heeft meegemaakt, zal elke sessie maatwerk zijn. Vanuit mijn eigen ervaring met ademwerk en expertise zal ik vanuit kennis en intuïtie jou door je reis begeleiden. Tijdens de sessie zal ik ook gebruik maken van verschillende technieken, zoals het toepassen van drukpunten, afgestemd op wat er nodig is. Ik ben volledig in het moment aanwezig met jou vanuit veiligheid en waarachtigheid, zodat ik jou op de beste manier door je proces kan begeleiden. 

Van tevoren komt er ook een stukje coaching aan te pas en gaan we samen onderzoeken wat je uit de sessie zou willen halen. 
Ook na de sessie is er ruimte voor integratie en een stukje coaching. 
Voor meer gedetailleerde informatie over de vormgeving van een sessie en het integratieproces erna kun je contact met mij opnemen.
 

Mijn eigen ervaring met ademwerk

Ik heb de laatste jaren erg veel heling-en bewustzijnswerk gedaan. Echter voelde ik al jarenlang dat het ademwerk iets was wat ik moest gaan doen. Ik heb een intensieve opleiding van een half jaar gevolgd bij Stephen Monné, waar ik een half jaar lang ook het ‘Presence Proces’ heb gevolgd. Een intens zelfbewustzijnsproces van een half jaar. Ook heb ik drie keer een aantal dagen intern gezeten om intensief met ademwerk bezig te zijn, zowel het zelf ondergaan als opgeleid worden tot ervaren ademcoach.

De verbonden ademhaling heeft zo’n grote impact op mij gehad. Ik heb op zo’n diepe laag trauma mogen aankijken, mogen transformeren en helen. Ook voel ik me door de adem veel krachtiger en veel sterker in verbinding met mezelf. Het heeft mij zoveel mogen geven, waardoor het mijn missie is geworden jou deze transformatie ook te gunnen.

DSC07119.jpg
bottom of page